Pariisi turismitööstus kannatab streikide ja terrorismi tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MATTHIEU ALEXANDRE/AFP

Prantsusmaal Pariisis viimastel aastatel toimunud terrorirünnakud ja käimasolevad vägivaldsed streigid ja protestid ohustavad linna turismitööstust, ütlesid esmaspäeval turismitööstuse juhid.

«2016. aasta algul on veel tunda 2015. aasta rünnakute kohutavaid tagajärgi,» teatas Pariisi turismifirmade liit.

Hotellireserveeringute andmeid uurides selgus, et tänavu aasta esimeses kvartalis mullu sama perioodiga võrreldes Jaapani turiste vähem 56, Vene turiste 35 ja Hiina turiste 13,9 protsenti

Linn oli taastumas novembris toimunud ja 130 inimelu nõudnud terrorirünnakutest, kuid linnas kolm kuud kestnud tööreformi vastased meeleavaldused on turistide seas tekitanud kõhklusi, lisas liit.

«Veel on aega päästa turismihooaeg, kuid selleks tuleb lõpetada need blokaadid, mida näidatakse üle terve maailma,» lausus liidu esimees Frederic Valletoux.

«Karistatakse kogu turismi- ja vabaajatööstust. Väljakutse tööandjatele on tohutu, sest 500 000 neist sõltuvad Pariisi regiooni sektorist.»

Allikas: BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles