Sajad eestlased puhastavad Helsingi katuseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine katus. Foto on illustratiivne.
Lumine katus. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kuna Soomes sadas viimaste nädalate jooksul lund rohkem kui Eestis, võib Helsingis katustelt lund ja jääpurikaid koristavaid töömehi kohata igal sammul.

Järvenpääl kolme ridaelamu siseviimistlustöid tegeva Verneri sõnul on lund nii palju, et see viis nende poolt alles ehitatavate ridaelamute katustelt räästad minema, kirjutas Õhtuleht.

Helsingis sotsiaal- ja tervishoiukooli fassaaditööde tegemiseks tellinguid paigaldava eestlasest töölise Oleg kinnitusel käib Helsingis iga nurga peal katuste puhastamine, sest lund on lihtsalt nii palju, et see häirib isegi tellingute paigaldamist.

Täpselt sama juttu kinnitab ka Helsingis asuva ettevõtte Unise OY müügijuht Mika Salo, kelle  firmas töötab üldse kokku ligi 200 eestlasest töölist, kes kõik puhastavadki eranditult Helsingi kesklinnas katuseid.

Unise OY maksab lumekoristusega tegelevatele töölistele brutopalka kümme eurot tunnis ja kui katusepuhastamise tööd veebruarikuus lõpevad, suunatakse kõik töölised ehitusele, kus töötasu jääb vahemikku 12–15 eurot tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles