Tele2 investeeris 1,3 miljonit uude tehnokeskusesse

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele 2 uue keskjaama viimase 4G-seadme paigaldamine
Tele 2 uue keskjaama viimase 4G-seadme paigaldamine Foto: Tanel Meos

Tele2 rajas Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutusele (RIKS) kuuluvasse Ädala tänava hoonesse Eesti ja kogu Tele2 grupi moodsaima tehnokeskuse ning kulutas sellele sammule 1,3 miljonit eurot.

Tele2 Eesti tegevjuhi Argo Virkebau otsustas tuumikvõrgu kolida Jõe tänava peamajast RIKS-i majja, kuna tegu on Eesti kõige turvatuima hoonega. RIKS-i hoonet turvab ööpäevaringne valve, hoone on varustatud võimsate elektri- ja andmesideühendustega ning päästjatega kehtivad erikokkulepped.

Tele2 Eesti võrguhalduse juhi Kert Everti kinnitusel kasutas ettevõte uues tehnokeskuses kõige uuemaid ning kvaliteetsemaid süsteeme veekindlatest topeltlagedest ja tõstetud põrandatest ülivõimsate jahutusseadmeteni, et muuta võimaliku kahju oht klientidele minimaalseks.

«Meie seadmeruumi jõuab elektritoide mitmest sõltumatust elektrialajaamast, mis on dubleeritud generaatoritega. Võimalike voolukatkestuste puhuks on kohapeal ka 2,3 tonni kaaluv UPS ehk puhvertoiteallikas,» rääkis Evert.

Tehnokeskuse monitooringulahendus mõõdab paarisekundilise intervalliga serveripargi temperatuuri, seadmeruumi õhukvaliteeti ja niiskust ning muid olulisi näitajaid. Iga kõrvalekalde tekkimisel jõuab info juba ennetavalt juhtimiskeskusesse.

Everti sõnul võimaldab kulusäästlike seadmete, ennekõike vabajahutust võimaldava targa täppiskonditsioneeri, kasutamine hoida võrreldes senisega kokku 70 protsenti elektrienergiat.

Kõik Tele2 kommunikatsioonivõrgu keskseadmed on dubleeritud. Sarnast seadmeparki hoiab Tele2 ka Tallinna teletornis. Tele2-l on Eestis 504 000 mobiilsideklienti.

Tele2 uus tehnokeskus:

  •     suudab korraga teenindada 16 miljonit kõne- või andmesidekasutajat
  •     45 000 üheaegset tunnipikkust kõnet
  •     1,7 miljonit samaaegselt valitud väljuvat kõnet
  •     Võimaldab kasutada piiramatut hulka andmesidemahtu
  •     Andmeside välisühenduse kiirus on 9,6 Tb/sek, sama edastuskiirusega on nt ka Tallinn-Frankfurt fiiberoptiline andmesidetrass
  •     Investeering: 1,3 miljonit eurot
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles