Tehnoloogiahiiud asuvad ehitama maailma kiireimat veealust internetikaablit

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook hakkab augustist koos Microsoftiga Euroopat Ameerikaga ühendavat veealust internetikaablit ehitama.
Facebook hakkab augustist koos Microsoftiga Euroopat Ameerikaga ühendavat veealust internetikaablit ehitama. Foto: Jeff Chiu/AP

Microsoft ja Facebook on otsustanud lüüa käed, et ehitada ühiste jõududega Atlandi ookeanist läbi veealune kaabel, mis võimaldaks mõlema ettevõtte klientidele kiireid veebi- ja pilvemajutuse teenuseid.

Kaabli ribalaiuseks on planeeritud 160 terabaiti sekundis, mis saab mõlema ettevõtte kinnitusel olema kiireim internetikiirus, mida Atlandi ookeanist läbi veetud internetikaablid seni võimaldanud on, vahendab Bloomberg. 

Kaablit hakkab opereerima Telefonica tütarettevõte Telxius. Kaabli pikkuseks saab olema 6600 kilomeetrit, selle alguskohaks Ameerika mandril saab olema Virginia Beach Virginia osariigis ja väljumiskohaks Bilbao Hispaanias.

Microsofti esindajate sõnul kasvab nende klientide hulgas järjest enam nõudlus kiire ja usaldusväärse ühenduse järele, selleks, et nad saaks kasutada Skype'i ja selle pilvepõhiseid Office'i programme. Facebook vajab kiiremat internetti, kuna videode jagamine muutub sotsiaalvõrgustikes järjest populaarsemaks.

Kuna Microsoft omandas osaluse Facebookis 2007. aastal, siis on sellest ajast peale otsitud ühiseid lahendusi kiire interneti probleemile. Kaabli, mis hakkab kandma MAREA nime (tõus - hisp k), ehitamine algab selle aasta augusti ning selle valmimisajaks plaanitakse 2017. aasta oktoobrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles