Muusikud sattusid soovimatult Merko reklaamile

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Merko uusarendusi reklaamiva veebilehe päisest, täna kadusid muusikute fotod ettevõtte reklaamist.
Fragment Merko uusarendusi reklaamiva veebilehe päisest, täna kadusid muusikute fotod ettevõtte reklaamist. Foto: Merko koduleht

Ehitusfirma Merko kasutas oma Tallinnasse kerkiva uusehitise ribareklaamidel ansambli Jäääär liikmete Jaan Söödi ja Tõnu Timmi fotosid, kuigi muusikud ise ei ole selleks nõusolekut andnud.

Muusikud rääkisid ERR Uudistele, et märkasid enda kujutamist kinnisvaraportaali veebilehel vilkuvas korterireklaamis ja sealt edasi suunatava kodulehe päises täiesti juhuslikult.

«Vastik,» kommenteeris loata foto kasutamist Timm ja lisas, et selline asi paneb käsi laiutama; tema sõnul võib Jaan Söödi pildi kasutamist vähemalt seostada sellega, et ta tõepoolest elab Uue Maailma linnaosas, kuhu ehitatavat elamut reklaamitakse, tema ise ei ole aga selle kandiga kuidagi seotud.

«Kuna see on meie linnaosa, siis otseselt see mind ei häirinud, aga üldiselt mulle siiski ei meeldi, kui kui mind millegi reklaamimiseks kasutatakse,» suhtus Jaan Sööt asjasse veidi leebemalt.

Merko suunas küsimuse fotode reklaamile sattumise kohta edasi selle autori, A3 Interactive'i poole, mille esindaja Agor Eiskop ütles, et pildid on võetud Uue Maailma kodulehelt ja küsitud selleks ka nende autori nõusolekut, kuid Jääääre liikmed sattusid reklaamile täiesti juhuslikult; Eiskop lubas, et kui reklaamides kujutatud on selle vastu, pildid eemaldatakse, ning vabandas ebameeldivuste tekitamise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles