Eestit läbiv transiit kasvas mullu jõudsalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga sadam
Muuga sadam Foto: Mihkel Maripuu

Eesti suurimasse transiidiettevõtteid ühendavasse konserni Transiidikeskuse AS kuuluvad ettevõtted käitlesid läinud aastal kokku 3 miljonit tonni kaupu, mis 2009. aastaga võrreldes on 17,5 protsenti rohkem.

Muuga konteineriterminali läbis möödunud aastal 150 700 konteineritäit kaupu, mis on 16 protsenti enam kui aasta tagasi. Kui võtta arvesse ka sõidukite vedu, siis käitles terminal möödunud aastal kokku 2 325 000 tonni kaupu.

Käesolevaks aastaks prognoosib Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Erik Laidvee kaubavoogude analüüsile tuginedes nii konteinerikaupade kui ka sõidukite veo 20-protsendilist suurenemist.

«Tänased detsembritormid ning erakordne lumekogus aasta lõpukuudel näitasid meile aga selgelt, et konteinerterminali ala on vaja kindlasti laiendada. Sellega saame vältida ummikuid sadamas ning parandada Eesti mainet transiidiriigina,» lisas Laidvee.

Laidvee usub, et Tallinna Sadamaga aasta lõpul taas käivitunud läbirääkimised Muuga konteinerterminali laienduse osas on edukad. «Oleme valmis tegema laiendusse ligi miljard krooni investeeringuid ning nendeks, Eesti transiidiklastri mainet maailmaturul kindlasti uuel aastal parandavateks investeeringuteks ootame Tallinna Sadamalt rohelist tuld,» on Laidvee tuleviku suhtes optimistlik.

Transiidikeskuse AS on Eesti kapitalil põhinev transiidiettevõtteid ühendav kontsern. Kontsern tasus maksudena Eesti riigieelarvesse 2010 aastal 33 miljonit krooni ja annab tööd 280 põhikohaga töötajale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles