Rootsi eksminister: kinnisvaraturu langusse minek on aja küsimus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Borg
Anders Borg Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Kaheksa aastat Rootsi parempoolse valitsuse rahandusminister olnud Anders Borg ennustab, et küsimus ei ole enam selles, kas Rootsi kinnisvaraturg läheb langusse, vaid hoopis selles, et millal see võib juhtuda ja kogu majanduse kaasa tõmmata, kirjutab Dagens Industri.

«Rootsi kinnisvarahindades tuleb korrektsioon. Ma ei näe võimalust, kuidas seda saaks vältida,» ütles Borg teisipäeval panganduskonverentsil.

Rootsi võlad ja korteripuudus on ületanud taseme, mis muudab tulevase hinnalanguse vältimatuks. Ja see omakorda aeglustab majanduskasvu, kui võlgades kodumajapidamised peavad tarbimist kokku tõmbama, selgitas ta.

«Edaspidi, kui intressimäärad hakkavad tõusma normaalsele tasemele, võib korrektsioon kesta kolm kuni viis aastat,» väitis ta.

Et rootslased on juba hakanud hinnalangust kartma, näitab asjaolu, et eluasemenõudlus on vähenenud ja korterite pakkumine kevadel tunduvalt kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles