Kuidas teha karjääris kannapööret? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooga
Jooga Foto: SCANPIX

Paljud meist seisavad mingil hetkel silmitsi kannapöördega karjääris. Mõned on seda otsinud, kuid teiste jaoks on tegu soovimatu muudatusega. Ent igal juhul tuleb sellega hakkama saada.

Harvard Business Review kohtus joogastuudiote omaniku Leah Zaccariaga, kelle oli kõrgepalgaline töö raamatupidajana, kodu ja abikaasa. Nüüd on tal uus partner, kaks joogastuudiot ning ta on kogukonna eestvedaja. 

Siin on tema nõuanded kannapöördeks.

Kuula sosinaid

Kust tekib muutuse alge? Tšerokiidel on ütelus: «Kuulata sosinaid, et sa ei peaks kuulma karjeid.» Head juhid tunnevad ära need õrnad märguanded, mis viitavad tekkivatele muutustele. Ühel hetkel mõistis ka Leah, et ta ei ela soovitud elu.

Katseta tulevikku

Seejärel hakkas naine mängima tulevikuvõimalustega. Ta avastas oma huvisid ja võimalusi. Ta katsetas trenni ja dieeti. Aga joogastuudioni innustas teda sootuks hetk, kus ta istus oma tädiga joogastuudio pingil: «Jooga päästab mu elu. See äratab mu üles. Ma ei ole õnnelik ja sellega on kõik.»

Haara võimalustest kinni

Soovitud tulevikuni jõuda on palju lihtsam, kui sa oled valmis võimalustest kinni haarama. Esimese joogastuudioni viis naise kolleeg, kelle kodu lähedal üks vaba üüripind.

Halda olevikku ning hülga minevik

Tuleviku loomine võtab aega. Leah töötas 60 tundi nädalas ning lisaks oma stuudio kallal, mis tähendas vähest uneaega. Kahe aastaga hülgas ta päevatöö ning pühendus täielikult joogastuudiole.

Ole see, kes sa oled

Avasta oma karjääri, identiteeti, tundeid ning leia see üks inimene, kes sa oled alati ja kõikjal.

Ole vastupidav

Takistustega toimetulek võib tähendada hirmudega silmitsi seismist. Ühel hetkel ähvardasid investorid tema joogastuudio sulgeda: «Ma kohtusin oma suurima hirmuga,» sõnas ta. Ent just selle hirmu äratundmine aitas tal saavutada enesekindlust.

Jätka arengut

Kasv ei lõppe iial. Leah otsustas avada teise joogastuudio – aga mitte raha pärast. Ta sõnas, et kui sa ei kasva, siis sa seisad paigal ja see pole hea. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles