Erakordne elamine: vaata põnevat Eesti kodu, mis rajatud veetorni

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harku vallas pandi müüki 1917. aastal ehitatud Peeter Suure merekindluse Sõrve raudteejaama veetorn, kuhu on kohandatud ajastutruu ja väga eriline kodu.

Foto: 1Partner Kinnisvara

Sõrve veetorni renoveerimisel lähtuti muinsuskaitse nõuetest ning säilitati võimalikult palju olemasolevat arhitektuuri, vana raudtee detaile ning seadmeid. Kultuurimälestiseks tunnistatud 195-ruutmeetrise ning kolmekordse hoone juurde kuulub tiik koos saarega ja seitse hektarit maad. Omanik müüb maja 369 000 euroga, müügikuulutuse leiad portaalist kv.ee.

Foto: 1Partner Kinnisvara

1Partner Kinnisvara elamispindade grupi juhi Mihkel Oiderma sõnul on eestlaste ootused kodule küllalt konservatiivsed, kuid sellised projektid näitavad, et ebatavalisse kohta saab efektse elamise rajada.

Foto: 1Partner Kinnisvara

«Ka Tallinnas on aeg-ajalt veetorne müüki pandud ning hea fantaasia ja paksema rahakotiga saab sellisest hoonest ainulaadse eramu,» rääkis Oiderma.

Said inspiratsiooni? Tartus ootab samuti üks veetorn renoveerimist, müügikuulutust vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles