Balti riigid püüdlevad ELi madalaimate eelarvepuudujääkide poole

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiupõrsad.
Hoiupõrsad. Foto: Reuters / Scanpix

Balti riikide rahandusministrid on seadnud endale eesmärgi saavutada Euroopa Liidu madalaimad eelarvepuudujäägid aastaks 2013.


Seda ütles ajakirjanikele Läti rahandusminister Andris Vilks, kes kohtus täna Riias oma Eesti ja Leedu kolleegidega, vahendas Leta.

Eesti on juba olnud väga edukas liikumisel ELi madalaima eelarvepuudujäägi poole, olles eeskujuks mitte ainult Lätile ja Leedule, vaid ka teistele liikmesriikidele, lisas Vilks.

Eesti rahandusminister Jürgen Ligi kinnitas, et Eesti ei puhka loorberitel vaid jätkab tööd selle nimel, et alandada eelarvepuudujääk järgmisel aastal alla 1 protsendi.

Leedu rahandusminister Ingrida Simonyte rõhutas, et eelarvedistsipliin on väga oluline Balti riikide arenguks.

Ministrid rääkisid ka maksuküsimustest, teatas Eesti rahandusministeerium. Kui praeguses koostöös on peamiselt keskendutud aktsiisidele, siis ministrid otsustasid laiendada koostööd ka teistele maksudele.

«Kõik Balti riigid on liikunud maksupoliitikas Eestiga samas suunas - tööjõu ja ettevõtete maksustamisele eelistatakse tarbimismakse,» ütles Ligi. «Juba tehtud otsused lubavad mõelda tööjõumaksude alandamisele. Tarbimismaksud mõjutavad aga oluliselt Euroopa Liidu siseturu toimimist, mistõttu on see valdkond, kus peab püüdlema suurema ühtlustamise poole Euroopa Liidus tervikuna: piirata erandeid, kindlustada infovahetus maksuhaldurite vahel, vältida ja avastada maksupettusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles