Merkel on Türgis migratsioonidiili päästmas

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel.
Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Eile õhtul lendas taas Türgi-visiidile Saksa kantsler Angela Merkel, kes pingutab hapra põgenikediili päästmise nimel olukorras, kus president Recep Tayyip Erdoğani toon on muutumas üha tigedamaks.

Merkel viibib Türgis juba viiendat korda kaheksa kuu jooksul, kirjutab Bloomberg. Samal ajal tugevdab Erdoğan oma haaret võimu üle Türgis ning pahandab Euroopa Liiduga, kes esitab viisavabaduse kohta tingimusi ega ole kiirustanud kandma üle kuut miljardit eurot põgenike tagasivõtmise eest Kreekast.

Vaatamata rohkele kriitikale on Merkel veendunud, et «Türgi diil» jääb pidama, ütlesid kaks kantslerile lähedalseisvat allikat.

Allikad rõhutasid, et Erdoğan omalt poolt soovib juurida välja Egeuse mere rannikule tekkinud organiseeritud kuritegevuse võrgustikud.

«Ma olen veendunud, et see [diil] on Saksa, Euroopa ja Türgi huvides, ning eriliselt nende huvides, kes põgenevad sõja ja tagakiusu eest,» ütles Merkel eile ilmunud  Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungis avaldatud intervjuus.

Mõistes küll kriitikuid, on Merkel «ärritunud, et mõnikord tundub, nagu ootaksid inimesed selle [diili] läbikukkumist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles