Diktaatorlik suhtumine ettevõtjate seas väheneb (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötajate värbamine ei tähenda paljude ettevõtete jaoks enam kuulutuse avaldamist, vaid loomingulist reklaamikampaaniat.
Töötajate värbamine ei tähenda paljude ettevõtete jaoks enam kuulutuse avaldamist, vaid loomingulist reklaamikampaaniat. Foto: Peeter Langovits

Eesti ettevõtted võtavad värbajate sõnul aina enam omaks skandinaavialikku juhtimisstiili, kuid tööturu täielikuks muutumiseks on teha veel palju.

«Näiteks Itaalias on veel praegu täielik «kastisüsteem» – on tavaline, et ettevõtte administraator ei lähe kunagi koos osakonnajuhiga lõunale. Ka Eestis esineb diktaatorlikku suhtumist, kuid ma arvan, et firmadel on vähemalt mõttevälgatus läbi käinud, et seda peab muutma,» ütles värbamisfirma LKM Associates juhatuse liige Liis Tiideberg.

Tema kolleegi Heleriin Adelberti arvates avaldub rohkem ka võrdsuse mõtteviis: inimesed suhtlevad ettevõttes vabalt ning teavad, et tegelikult on kõigil on üksteiselt midagi õppida ja üksteisele õpetada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles