Kreml asub venelaste väliskontodelt maksu koorima (11)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubla
Rubla Foto: SCANPIX
  • Maksuamet võib deklaratsioonile nõuda välispanga pitsatit.
  • Maksust hoidujat ähvardab kontol asuvast summast kuni 40protsendiline trahv.

Kõik Venemaa kodanikud peavad 1. juuniks deklareerima Venemaa maksuametile välismaa pankades asuvad arvelduskontod ning maksma nendele laekunud summadelt tulumaksu, teatas RBK.

Deklaratsioon koosneb kahest osast. Esimesele lehele tuleb kirja panna isiku andmed, järgnevatele lehtedele andmed kontodest – iga konto kohta üks aruandeleht.

Maksuamet võib esitatud andmete põhjal küsida lisainformatsiooni, mis tuleb esitada nädala jooksul. Järelpärimine võib puudutada näiteks kontol toimunud raha liikumisi ja aruandeid valuuta kasutamise kohta. Kuigi eeldatakse, et aruandeid ja väljavõtteid kontodest saab edastada e-kirjaga, pole välistatud, et nendele väljavõtetele nõutakse maksuametnike poolt ka välismaa pankade ametlikke pitsateid. Selleks tuleb aga isiklikult panka kohale sõita.

Venemaa seaduste kohaselt peab venelane maksma 13 protsenti tulumaksu kõikidelt tema välispankade arvelduskontodele laekunud summadelt. Maksmisest hoidumisel ähvardab inimest trahv, mille suurus ulatub 20-40 protsendini välismaa pangas asuval kontol olevast summast.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles