Maailmapank avas Tallinna Vee hinnavaidluses kraanid

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vee veepuhastusjaam Ülemiste järve ääres. Justiitsministeeriumil seisab vee-ettevõttega ees veel pikk ja kulukas kohtutee.
Tallinna Vee veepuhastusjaam Ülemiste järve ääres. Justiitsministeeriumil seisab vee-ettevõttega ees veel pikk ja kulukas kohtutee. Foto: Toomas Huik

Tallinna joogivee hoogsale hinnatõusule järsult pidurit tõmmanud valitsus nõudis Maailmapanga vahekohtult tulutult aktsiaseltsi Tallinna Vesi suu sulgemist, süüdistades ettevõtet kohtudokumentide abil vaenuliku meediakampaania tegemises.

Valitsust esindav justiitsministeerium saavutas rahvusvahelisi investeerimisvaidlusi lahendavas vahekohtus vaid osaliselt edu, sest kohus keelas vaidluse osalistel kohtudokumentide avaldamise, kuid lubas seisukohti meedias vabalt kommenteerida.

Justiitsministeerium kahtlustas, et korraga mitmes kohtuinstantsis tallinlastele praegusest oluliselt kõrgemat vee hinda taotlev ettevõtja kavatseb oma süüdistusmaterjalide põhjal näidata Eestit välisinvestorite suhtes vaenulikult käituva riigina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles