Komisjon plaanib kehtestada Netflixile sisunõuded ja lisamaksud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netflix.
Netflix. Foto: Elise Amendola/AP/Scanpix

Euroopa Komisjon plaanib kehtestada voogedastuskeskkondadele nagu Netflix ja Amazon sisunõuded, mille järgi peaksid need vähemalt 20 protsendi ulatuses mahust edastama Euroopa filme ja telesarju, samuti kaalub Komisjon sääraste teenuste maksustamist, selgub AFP valduses olevast mustandist.

Komisjoni ettepanekud on osa kavast muuta Euroopa Liidu ringhäälingureegleid, pidurdamaks USA meediatööstuse levikut. Kava peaks Komisjon avalikustama järgmisel nädalal, vahendab BNS.

Lisaks soovib Komisjon USA voogedastusfirmasid maksustada, et toetada laekunud vahenditest Euroopa filmi- ja sarjatööstust ning arendada Euroopa meelelahutustööstust.

Hollywoodi võimu kärpimine on oluline prioriteet Prantsusmaale, mis on aastaid toetanud enda riiklikku filmitootmist maksuga levitajatele, mille edastatavast sisust moodustab suure osa USA toodang.

«Euroopa teoste edendamist toetatakse /…/ nõudluspõhiste edastuskeskkondade kohustamisega tutvustada Euroopa sisutoodangut,» seisab AFP valduses olevas mustandis.

Cannes'i filmifestivalil laupäeval peetud kõnes ütles Euroopa Komisjoni digivaldkonna asepresident Andrus Ansip, et aeg on Euroopa reegleid uuendada. «Küsimus on ühtsetes mängureeglites,» rääkis ta, viidates teenustele nagu Netflix.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles