Vaata, palju maksavad üürikorterid Soomes eestlaste lemmikpaikades (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikorter, tudeng.
Üürikorter, tudeng. Foto: SCANPIX

Postimees kirjutas hiljuti, et eestlased elavad Soomes Helsingi piirkonnas enamasti äärelinnades, kus on madalamad kinnisvarahinnad. Populaarsed on elupaigad Helsingi ja Vantaa äärelinnades. 

Kõige suurem eestlaste osakaal on Vantaa idaosas asuvas Hakunila linnajaos, kus eestlased moodustavad 4,7 protsenti kõigist elanikest. Eestlaste arvukuselt on teisel kohal Myyrmäki Vantaas, kirjutas Postimees. Portaali asunnot.oikotie.fi andmetel (meenutab meie kv.ee kinnisvaraportaali) maksab odavaim üürikorter Hakunila linnajaos 690 eurot kuus. Selle raha eest saab aga 42 m2 suuruse köögimööbli ja rõduga korteri, mis paistab heas seisukorras olevat. Kolmetoalise eest samas linnajaos tuleb aga välja käia juba 870 eurot.

Myyrmäki Vantaas pole just odavam: kuigi portaalist leiab pakkumise ka 15 m2 suurusele minikorterile, tuleb tolle eest siiski välja käia 450 eurot kuus. 47 m2 suuruse kahetoalise eest küsitakse kinnisvaraportaalis aga 780 eurot, 67 m2 suuruse kolmetoalise eest tahetakse 870 eurot kuus.

Postimees kirjutas, et kõige vähem elab eestlasi Lõuna-Helsingis, kus nad moodustavad 0,6 portsenti, Helsingi idaosas Östersundomis (0,7 protsenti) ja Kesk-Helsingis. Viimases tuleb rohkem kui 40 m2 suuruse üürikorteri eest kindlasti üle tuhande euro kuus välja käia. Ka Lõuna-Helsingis on hinnad kaunis soolased: pakkumisel on näiteks 10 m2 suurune toake, mille eest tahetakse 780 eurot kuus ning 20 m2 suuruse minikorteri eest küsitakse portaalis 680 eurot.

Head lugejad, andke kommentaariumis teada: kas portaalis küsitud üürihinnad vastavad tegelikkusele või saab kuskilt ka odavamalt? Kuidas on Soomes kõige parem korterit üürida?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles