Väikeinvestor: ootan LHV aktsiale esimesel kauplemispäeval tõusu

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV pank
LHV pank Foto: Liis Treimann

Väikeinvestor Taavi Ilves sai oodatust vähem LHV aktsiaid ja ta usub, et esimesel kauplemispäeval aktsia hind tõuseb.

«Usun, et esimesel kauplemispäeval hind pigem tõuseb veidi, kuna suur osa ei saanud oma soovitud kogust kätte ja raha kontol seisab,» sõnas Ilves, kes küll LHV aktsiate täpset arvu avaldada ei soovinud, kuid märkis, et need moodustavad kaks protsenti tema aktsiaportfellist, vahendab Äripäev.

Langus võiks tema sõnul esimestel päevadel tulla siis, kui mõni investorid soovib suurema koguse müüa, aga ta ei pea seda väga tõenäoliseks, sest praegused investorid märkisid ka aktsiaid: «Kindlasti osales IPO-l mingi hulk spekulante, aga kuna märkijaid oli palju ja maht väike, arvan, et väga suurt kogust spekulatiivseid väärtpabereid kohe müügile ei paisata.» 

LHV IPO 3,3kordset ülemärkimist peab ta korralikuks ja ootuspäraseks tulemuseks: «Minu jaoks oligi huvitav näha, kui palju uusi investoreid IPO LHV-le juurde toob, sest need inimesed ja ettevõtted ongi LHV üks sihtgruppidest.» 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles