Väinamere Liinid: parvlaevade valmimisaeg polegi kunagi reaalne olnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama esindajad Remontowa laevatehases tutvumas reisiparvlaevade ehitusega mullu oktoobris.
Tallinna Sadama esindajad Remontowa laevatehases tutvumas reisiparvlaevade ehitusega mullu oktoobris. Foto: Eero Vabamägi

Väinamerel parvlaevu opereeriva OÜ Väinamere Liinid sõnul ei ole Tallinna Sadama nelja uue parvlaeva tähtaegne valmimine kunagi reaalne olnud; kui mõni laev hilineb, oleneb Väinamere Liinide suutlikkus liinil teenuse pakkumist jätkata tellija soovidest.

«Väinamere Liinid OÜ / AS Saaremaa Laevakompanii on varasemalt korduvalt juhtinud riigi ja riigi äriühingute tähelepanu erinevatele õiguslikele ning tehnilistele riskidele seoses suursaarte parvlaevade ning sõitjateveo riigihangetega,» ütles ettevõtete esindaja BNS-ile. Väinamere Liinide sõnul juhtis firma sellele tähelepanu kohe pärast riigipoolsest kavatsusest teadasaamist ja enne riigihangete läbiviimist ning ka siis, kui riigihangete menetlus juba käis. 

«Sealhulgas on korduvalt juhitud tähelepanu, et arvestades turuolukorda ning laevaehitajate tootmisvõimsusi, ei ole reaalne kõigi nelja uue parvlaeva ehitamine ning nende valmimine suursaarte ja mandri vahelise liiniveo teenuse osutamiseks hiljemalt 1. oktoobriks 2016,» märkis esindaja. Ta lisas, et ettevõte teostab vastavalt kehtivale lepingule operaatorina igapäevase mandri ja suursaarte vahelise liiniveo teenuse osutamist ning edasine teenuse osutamine sõltub tellijate soovidest ning plaanidest.

Kuigi TS Laevade juhatuse kinnitusel käib nii Türgi kui Poola laevatehastes ehitus täie hooga, siis Poolas võib üks parvlaev hilineda ning Tallinna Sadama tütarfirmal on selliseks puhuks elluviimisel ka varuplaan hankida lisalaev. Tallinna Sadama mandri ja suursaarte vahelise laevaühenduse pidamiseks loodud tütarfirma TS Laevad juhi Kaido Padari sõnul hilineb üks Poolast tellitud parvlaev tõenäoliselt mõned nädalad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles