Ilves-Extrale sai saatuslikuks vähene arendus- ja turundustegevus

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilves-Extra tootmishoone Tartus
Ilves-Extra tootmishoone Tartus Foto: Margus Ansu

Eesti rõiva- ja tekstiililiidu juhatuse esimehe Meelis Virkebau hinnangul tingis palju aastaid raskustes olnud Ilves-Extra pankroti vajakajäämised arenduses ja turunduses.

«Eemalt vaadates näen, et kui Ilvest võrrelda teiste ettevõtetega, siis ettevõtte positiivse või negatiivse arengu loovad inimesed, kes seda ettevõtet juhivad, arendavad uusi tooteid, disainivad ja turundavad - tundub, et siin on olnud Ilvesel oluline möödapanek,» vahendab ERRi uudisteportaal Meelis Virkebau hinnangut Vikerraadio saates Uudis+.

Virkebau sõnul ei ole Ilvese tooted juba aastaid olnud atraktiivsed, nende kauplused olid nõrgad ning tootearendusele ei aidanud kaasa ka see, et aastaid tagasi loobus Ilves-Extra käimast Euroopa suurimatel spordirõivaste messidel.

Kui aga Ilves-Extra kõrvale jätta, on tema sõnul Eesti rõivatööstuses näha olulist arengut: spordirõivaste tootjatest areneb kiiresti Pärnus Trimtex Balti, samuti Haapsalus tegutsev Nurme Production, Baltika töötab juba teist aastat Hispaania turul, kus Tenerife saarel on neil kaks frantsiisikauplust.

Samuti kiitis ta Sangarit: «Sangar tegi teatavasti möödunud aasta alguses olulise otsuse, kui ostis Rootsi tuntuselt teise rõivabrändi Oscar Of Sweden - läbi selle ostu julgen ma arvata, et Sangar on ainuke Eesti ettevõte, kellel on täna müügiväljund ka Manhattanil.»

Kõige kiiremini arenevad aga Virkebau sõnul Eestis ettevõtted, mis toodavad töö- ja kaitserõivaid.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles