Betoonimeister ostis ära TM Betooni tehase Tartus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti juhtivaid kaubabetooni tootjaid Betoonimeister AS sõlmis lepingu AS TMB tütarettevõtte TM Betoon varade omandamiseks ning võtab üle kõik kümme töötajat. AS TMB keskendub oma põhitegevusele – betoonelementide tootmisele. 

«Betoonimeister on 12. mail sõlminud lepingu tehase omandamiseks OÜ-lt TM Betoon. Tehingu kohaselt omandab Betoonimeister tehase koos kõige selle juurde kuuluvaga jätkuvalt tegutseva ettevõttena,» seisab osapoolte esitatud koondumise kokkuvõttest. Tehingu lõpuleviimiseks on vaja konkurentsiameti heakskiitu. Tehingu maksumust osapooled ei avalda.

TMB soovib väljuda kaubabetooni turult ning keskenduda oma põhitegevusele, milleks on betoonelementide valmistamine. Samal ajal on kaubabetooni tootmine ja müük Betoonimeistri põhitegevus. Betoonimeister soovibki tehinguga suurendada oma kaubabetooni tootmise mahtu ja võimekust, samuti transpordiparki, et kliente paremini teenindada, selgub koondumisteatest.

«TMB-l on kaubabetoonitehaseid Eestis üks ja ühe tehasega on üsna raske tegutseda ja neid teenindada, see pole ka nende põhitegevus. Meil on tehaseid üle Eesti neli, ka mobiilseid tehaseid, ja see on ka meie põhitegevus," ütles Betoonimeistri juhatuse liige Kalle Suitslepp BNS-ile. Ta lisas, et uue tehase omandamine annab lisaressurssi, kui töömahud loodetavalt tõusma peaksid.

Siiski on betoonitootmises on olukord praegu aga üsna keerukas. «Me oleme tootmismahtude poolest praegu 2012.–2013. aasta tasemel. Ei ole lihtne. Üsna raske on,» märkis Suitslepp. Järgmisel aastal võiksid käivituda Euroopa Liidu uue eelarveperioodi suuremad hanked, mis veidi lootust annavad: «Eks mujal on tihti nii, et avalik sektor teeb siis, kui erasektor on vähemaktiivne ja vastupidi, aga meil kipuvad need ühte rada pidi käima.»

Suitslepp märkis, et Eesti ehitusturg on praeguse seisuga üsna hõrenenud. «Viimased 7–8 aastat pole olnud kõige paremad ajad, ka suurinvesteeringud, mis ehitussektor 2006–2007 tegi, pole ennast õieti ära tasunud,» ütles ta. Löögi on andnud ka madal naftahind, mis on mõjutanud nii tootmist kui ka ära jätnud mitmed projektid Virumaal, eriti Sillamäel ja VKG jaoks, rääkis Suitslepp.

AS Betoonimeister ja tütarettevõtjad AS Betoonimeister Tartu ning AS Betoonimeister Jõhvi toodavad Eestis kaubabetooni ehk valmis betoonisegu neljas tehases, mis asuvad Tallinnas, Jõhvis, Tartus ja Rõstlas. Rõstlas asuv tehas on mobiilne ning seda on võimalik vajadusel ümber paigutada.

OÜ TM Betoon on AS TMB tütarettevõtja, mille peamisteks tegevusaladeks on betoonisegude tootmine ja müük, betooni transport ja betooni pumpamine. OÜ-l TM Betoon on üks tehas, mis asub Vahi Tööstuspargis Tartu maakonnas. Tehas teenindab nii suurkliente kui ka eraisikutest väikekliente. OÜ-ga TM Betoon ühte kontserni kuuluvad AS TMB, OÜ TMB Element, SIA TMB Elements ja Bygg Element Sverige AB.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles