O'Leary sai Prantsusmaal vastu näppe

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi juht Michael O'Leary 2011. aasta kalendrit esitlemas
Ryanairi juht Michael O'Leary 2011. aasta kalendrit esitlemas Foto: SCANPIX

Odavlennufirma Ryanairi juht Michael O'Leary sai Prantsusmaal vastu näppe, kui kohalikud ametivõimud keelasid tal tööliste palkamise Iiri töölepingute alusel.

Nähtavasti töötab Ryanairi 200-liikmeline Marseille'i baasi meeskond Iirimaa töölepingute alusel, kirjutab The Guardian. Kohalikud ametivõimud on nüüd aga otsustanud, et firma peab inimestega sõlmima Prantsusmaa tööõigusele vastavad lepingud, mis tähendab kõrgemaid kulutusi sotsiaalmaksule.

Selle peale otsustas O'Leary, et sulgeb protesti märgiks oma ainukese Prantsusmaa pinnal asuva baasi sootuks ning jagab töökohad Hispaania, Itaalia ja Leedu baaside vahel ära.

Ryanair avas oma Prantsusmaa baasi 2006. aastal. Tegemist on odavlennufirmadele vägagi väärtusliku turuga, kuna Inglismaa ja Prantsusmaa vahel liigub mitmeid britte, kes endale naaberriiki teise kodu soetanud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles