Reklaamimaks muutis ehitusplatsi infotahvleid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehitus.
Merko Ehitus. Foto: Erik Prozes

Uus ehitusseadus ei nõua ehitajalt detailse ehitusinfo avaldamist objektil, kuid ehitise juures teabetahvlil tohib üksnes vahendada lakoonilise sisuga teavet, mitte kaubamärke, fotosid või muud reklaami, mis läheb juba reklaamimaksu alla.

Seadusemuudatusega koos on muutnud oma määrusi ka Tallinna linn, kes on leidnud võimaluse ehituse infotahvlil oleva ehitaja logo eest küsida reklaamimaksu, kuna kaubamärgi eksponeerimine reklaamib eelkõige ehitajat, mitte ei taga ehitusplatsi ohutust, kirjutab Äripäev

Tallinna ettevõtlusameti kohalike maksude osakonna juhataja Riina Koit selgitas, et kuni möödunud aasta 1. juulini kehtinud ehitusseadus kohustas ehitise omanikku panema ehitamise alustamisel nähtavale kohale kogu ehitamise ajaks informatsioonitahvli, millel on kirjas informatsioon ehitise, ehitusloa, ehitamise alustamise aja ja lõpetamise tähtaja, projekteerimisettevõtja, ehitusettevõtja ja omanikujärelevalve tegija kohta.

Möödunud aasta 1. juulil kehtima hakanud ehitusseadustik sellist nõuet ei sätesta, seega ei ole riiklikul tasandil kehtestatud ehitusinfo sisu ega ka selle avaldamise kohustust.

Endover Kinnisvara turundusjuht Maarja-Linda Taur nentis, et ehitusobjekti välireklaam on üks osa kogu arendusobjekti turunduse tervikust. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles