Eurooplased ostavad jõudsalt uusi autosid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen
Volkswagen Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Uute sõiduautode müük Euroopa Liidus jätkas jõudsalt tõusulainel ka aprillis, mil kasvas võrreldes möödunud aasta aprilliga 9,1 protsenti.

Kokku müüdi Euroopas riikides aprillikuu jooksul enam kui 1,2 miljonit uut sõiduautot. Nelja kuu kokkuvõttes on aga ületas uute sõiduautode müük 5 miljoni piiri ja eelmise aasta sama perioodi müük ületati 8,1 protsendiga.

Kasvunumbreid näitasid kõigi liikmesriikide turud ja suurematest turgudest kasvas uute sõiduautode müük enim Hispaanias (21,2 protsenti). Head tulemused tegid ka Itaalia (11,5 protsenti), Saksamaa (8,4 protsenti) ja Prantsusmaa (7,1 protsenti). Veidi tagasihoidlikumaks jäi kasv Suurbritannias, kus müüdi kahe protsendi võrra enam võrreldes mulluse aprilliga.

Jätkuvalt kasvab heas tempos turg ka Balti riikides: Lätis müüdi eelmise aasta aprilliga võrreldes 18,1 protsenti ja Leedus 16,6 protsenti võrra enam uusi sõiduautosid. Kuigi kasvuprotsent on Eestis väiksem, müüakse meil arvuliselt uusi sõiduautosid jätkuvalt rohkem kui Lätis ja Leedus. Kiirelt on taastumas ka meie põhjanaabrite turg – Soomes kasvas müük aprillis 15 protsenti.

Võrreldes möödunud aastaga on plusspoolel ka kõik suuremad autotootjad. Jätkuvalt on Euroopas turuliidriks Volkswageni Grupp, kelle turuosa jaanuarist aprillini oli 23,8 protsenti. Järgnevad PSA Grupp 10,5 protsenti, Renault Grupp 9,6 protsenti ja Ford 7,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles