Obama laseb koolilapsed «identiteedile» vastavasse vetsu (6)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

Obama administratsioon andis eile haridusasutustele Ameerika Ühendriikides korralduse lubada õpilased tualettidesse ja riietusruumidesse vastavalt soole, mille nad ise endale on valinud. 

Vastavalt Valge Maja tõlgendusele keelab föderaalseadus selliste õpilaste diskrimineerimise. Obama juhis tõotab tuua kaasa arvukaid kohtuasju jurisdiktsioonides, mis seaduse sellise tõlgendusega ei nõustu, kirjutab The Wall Street Journal.

Tulenevalt direktiivist peavad koolid kohtlema õpilasi lähtuvalt sellest, millisest soost nood end parasjagu tunnevad olevat.

Koolidel ei ole õigust nõuda, et õpilased esitaksid meditsiinilise diagnoosi või sünnitunnistuse.

Ka kooli spordiüritustel tuleb lubada õpilasi osalema vastavalt sellele soole, mida nad endas tunnetavad, ütleb direktiiv.

Nagu teatas Texase kubernerleitnant Dan Patrick, ei kavatse osariik Obama «väljapressimisele» alluda. «Ma usun, et see on suurim väljakutse Ameerika peredele ja koolidele pärast seda, kui palve koolides ära keelati,» vahendab Patrickut Politico.com.

«Ta [Obama] ütleb, et jätab koolid ilma rahata, kui nad seda poliitikat ei järgi,» jätkas Patrick, täis otsustavust kaitsta tüdrukuid nendega duši alla tikkuvate noormeeste eest. «Heakene küll. Mis Texast puudutab, siis jätku ta oma kolmkümmend hõbeseeklit endale. Me ei kavatse Ameerika Ühendriikide presidendi väljapressimisele alluda.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles