Jüri Tamm lõi elektrisõiduki Monaco tipphotellidele

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto Synchronous kere ei ole just väga voolujooneline.
Elektriauto Synchronous kere ei ole just väga voolujooneline. Foto: synchronous-motors.com

Endine vasaraheitja, poliitik ja veiniärimees Jüri Tamm kavatseb hakata Ukrainas tootma tema enda loodud erilise kontseptsiooniga elektrisõidukeid maailma rikaste kohtumispaigaks kujunenud Monaco hotellidele.

Edgar Valteri joonistatud naksitrallide autot meenutava sõiduki Synchronous eeskujuks said uusaegsed tõllad ning Tamme arvates võiks neid kasutada hotellide jõukate klientide sõidutamiseks.

«Idee sai alguse sellest, et Monacos pole taksoteenus välja arendatud, ning me seadsime eesmärgiks, et Monacol oleks oma elektriauto,» rääkis Tamm, kes tegutseb selle linnriigi aukonsulina Eestis. «Tegemist pole tavalise taksokontseptsiooniga, mis on mõeldud turistide vedamiseks Tallinki laevalt Viru hotelli.»

Tänavakõlbliku ja tootmisküpse autoni jõudmiseks vajab Tamme osalusega Ukraina ettevõte Electric Marathon International ligi nelja miljoni euro suurust investeeringut ja paar aastat aega. Praegu võib omanäoliste panoraamakendega ideemudelit näituseplatsidel juba liikumas näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles