Veerand Kreeka tööjõust on tööta (1)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras
Kreeka peaminister Alexis Tsipras Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS/REUTERS

Värskeimast statistikast selgub, et ilma tööta on 24,2 protsenti Kreeka tööjõust.

Täna avalikustatakse ka esimese kvartali majandustulemused, mille kohaselt on Kreeka sisemajanduse kogutoodang (SKT) kõigi eelduste kohaselt kahanenud, vahendab Bloomberg. 2015. aasta seisuga oli Kreeka majandus olnud languses seitsmel aastal kaheksast.

Majanduse kokkuvarisemine on pahaendeliseks taustaks parlamendi poolt äsja vastu võetud järjekordsetele maksukergitustele, mida nõudsid välismaised võlausaldajad.

Paljude kreeklaste silmis on 2015. aasta jaanuaris kasinuse-vastase sõnumiga peaministriks kerkinud Alexis Tsipras täielikult taganenud oma endistest tõekspidamistest. 

Praeguse seisuga on Tsiprase Syriza partei jäänud arvamusküsitlustes alla opositsioonilisele Uuele Demokraatiale. Euroala liikmelisuse toetus Kreekas on aastaga langenud 73 protsendilt 60 protsendile.

Hiljutise Makedoonia Ülikooli küsitluse järgi on 71 protsenti kreeklastest seda meelt, et järgmisel aastal läheb majanduse seis veelgi viletsamaks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles