Riigifirma võidutseb koos kroonilise võlglasega

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeehitus
Teeehitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui majandusministeerium ei näe probleemi selles, et riigifirma Eesti Teed teeb juba teist aastat töid kroonilise maksuvõlglase teede-ehitusfirmaga Marble OÜ, on see siiski pinnuks silmas nii tellijatele kui konkurentidele.

«See on täielik sigadus – Eesti riik, kes alati kontrollib korralikult kõiki, teeb ühispakkumise ettevõttega, millel on maksuvõlad ja kustutamishoiatus,» on teedeehitusega tegeleva ettevõtte Altos Teed omanik Tõnu Vilipuu riigiettevõtte eelistuses pettunud, vahendab Äripäev.

Vilipuu viitab Harku valla teehoolduse hankele, milles osales ka tema ettevõte ühispakkumises koos OÜga Üle, kuid hanke võitis tandem Eesti Teed ja Marble. Ka OÜ Üle omanik Priit Post nõustub Vilipuuga: «Riigiettevõte peaks näitama igas asjas eeskuju, maksuvõlglastega koostöö peaks taunitav olema.»

«Me ei tee koostööd maksuvõlglastega,» kinnitas Eesti Teede juhatuse liige Uno Kask esmalt, kuid pärast küsimusi partneri krooniliste võlgade kohta tõdes ta, et tegelikult tegi ka neid ärevaks, kui nad sellest hiljem kuulsid: «Vaatasime alguses krediidiinfot ja ei olnud probleemi.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles