Eesti Teed teeb eraäride elu kibedaks

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd
Teetööd Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neli aastat tagasi loodud riiklik teefirma Eesti Teed, mis pidi ennekõike keskenduma turuanalüüsile, on erafirmade arvates kasvanud üle käte ja hakanud nendega võistlema.

«Täielik jama – ei saa olla, et pean Eesti Teedega riigihangetes võitlema, aga ju nii peab Eesti riigis olema,» ütles ettevõtte Altos Teed omanik Tõnu Vilipuu, kes on tee-ehitusturul tegutsenud 23 aastat, kuid keda tänane olukord kurvaks ja jõuetuks teeb, vahendab Äripäev.

Vilipuu kritiseerib ettevõtet, mis loodi Juhan Partsi eestvedamisel, et saada aru, millised on mõistlikud teehooldushinnad, kuid on nüüd hakanud hoopis aktiivselt erafirmadega konkureerida, solkides viimaste hinnangul turgu.

Eesti Teed on avalikes hangetes konkureerides Nordeconi juhatuse esimehe Jaano Vinki hinnangul selgelt paremal stardipositsioonil ja selle all peab ta silmas hooldelepinguid, mille on neli aastat tagasi loodud Eesti Teed konkursiväliselt saanud maanteeametilt viies piirkonnas: Lääne-Virumaal, Võrumaal, Tartumaal, Saaremaal ja Pärnumaal.

Tänavu on Eesti Teed võitnud iga viienda hanke, mida aga juhatuse liige Uno Kask ei pea hiilgavaks tulemuseks ning leiab, et eraettevõtjad eksivad, pakkudes, et pahameel on tingitud sellest, et riigifirma on mõnele seni monopoolses seisundis olnud eraettevõttele kandadele astunud: «Oleme täiesti tavalises turusituatsioonis, mitte mingisuguseid eeliseid ei ole.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles