Teder sai tagasi oma kaubanduskeskuse Ukrainas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurärimees Hillar Tederi Arricano Real Estate pole siiani saanud kontrolli Kiievis asuva kaubanduskeskuse üle, kuigi Londoni arbitraažikohus andis äritülis õiguse tema firmale.
Suurärimees Hillar Tederi Arricano Real Estate pole siiani saanud kontrolli Kiievis asuva kaubanduskeskuse üle, kuigi Londoni arbitraažikohus andis äritülis õiguse tema firmale. Foto: Liis Treimann

Kolmapäeval teatas Hillar Tederile kuuluv Arricano Real Estate, et saavutas Stockman Interholdi üle Londonis võidu.

Kahe ettevõtte vahel lahvatas tüli aastal 2010 veebruaris, mil Arricano sai õiguse osta Ukraina ühe suurima ja uhkeima kaubanduskeskuse Sky Mall omava Assofiti aktsiad, vahendab Morning Star. 

Viimane kohtuotsus sedastab, et Stockman rikkus lepingut ja «astus samme Assofiti varade omandamiseks.» 30 päeva jooksul peab Stockman Tederi firmale aktsiad üle andma.

Arricano maksab nende optsioonide eest kokkulepitud summa miinus kahjud ehk mitte midagi.

Postimees on varem kirjutanud, et algselt kuulus kaubanduskeskus tervenisti Tederile, kes keskuse esimese osa 2007. aastal avas. Teise osa väljaehitamiseks võttis ta 2010. aastal partneriks Andrei Adamkovski, kellele pakkus aktsiate kontrollpakki 40 miljoni dollari eest. Tingimus oli, et Teder saab õiguse osta kuni 2011. aasta märtsini Adamkovski osa välja 50 miljoni dollari eest.

Ent lepingut tõlgendasid osapooled erinevalt ning kui saabus aeg, keeldus Adamkovski osalust kokkulepitud hinnaga müümast, nõudes 58 miljonit dollarit.

Teder vastas, et seda on ebaõiglaselt palju. Alates 2012. aastast pole ta SkyMallist ka omanikutulu saanud ning mullu hindas ärimees, et on ilma jäänud tublisti üle 50 miljonist dollarist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles