Prantsuse rahandusministrit tabas kahetsushoog

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse rahandusminister Michel Sapin
Prantsuse rahandusminister Michel Sapin Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS

Prantsuse rahandusminister Michel Sapin vabandas ebakohase käitumise pärast naissoost ajakirjaniku suhtes mullusel Davosi majandusfoorumil.

Sapini (64) on süüdistatud reporteri aluspesust sikutamises. Olles kõike algselt eitanud, tunnistab poliitik nüüd AFP vahendusel, et tegi 2015. aasta jaanuaris «märkuse [nais]ajakirjaniku riietuse kohta, asetades oma käe tema seljale,» vahendab Financial Times.

Sapin jätkas: «Minu käitumises puudus igasugune tahe olla agressiivne või seksistlik, aga juba see pelk fakt, et ma šokeerisin kõnealust isikut, tõestab, et need sõnad ja see žest olid ebakohased.»

BBC tsiteerib juhtunut kommenteerides aprillis Prantsusmaal ilmunud raamatut «L'Élysée off», mille autorid kirjeldavad muuhulgas Sapiniga seostatud intsidenti. «Ära sa mõtlegi tema ees pastakat üles korjata,» hoiatavad autorid. Nende versiooni järgi nägi minister ajakirjaniku aluspesu, ütles «Oo, mis meil siin on?» ning lasi nipsu elastikust õlapaelaga.

Pärast Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) endise juhi Dominique Strauss-Kahni intsidenti Ameerika hotelliteenijaga viis aastat tagasi tabab Prantsuse poliitikuid järjest rohkem naisterahvaste ebasobiva kohtlemisega seonduvaid süüdistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles