Kuuetunnine tööpäev tõstab produktiivsust (1)

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PA Wire/Press Association Images

Rootsis korraldatud uuring näitas, et medõed kes töötasid kuus tundi päevas olid 20 protsenti õnnelikumad ja energilisemad, vahendab Independent. 

Göteborgis asuv Svartdalensi hooldekodu viis läbi uuringu saamaks teada kas lühemad tööpäevad parandavad patsientide eest hoolitsemise kvaliteeti ja tõstavad töötajate moraali. 68 uuringus osalenud medõde võtsid poole vähem haiguspäevi kui nende kolleegid ja võtsid ette 64 protsenti rohkem ühistegevusi patsientidega. 

Samuti võtsid lühemate tööpäevadega harjunud medõed 2,8 korda vähem aega töölt vabaks kahe nädalase perioodi jooksul, rääkis Bloombergile uuringut läbiviinud teadlane Bengt Lorentzon. 

Rootsi teatas 2015 aastal oma plaanist liikuda kuuetunnise tööpäeva seadustamise poole. 

Toyota keskus Göteborgis võttis kaks tundi lühema tööpäeva kasutusse juba üle kümne aasta tagasi. Firma on teatanud, et muutuse tulemuseks on õnnelikum personal, väiksem töötajate ringlus ja kasumi tõus. Toyota keskuse tulemused on ärgitanud ka teisi Rootsi firmasid oma tööpäevi lühendama. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles