Valgevene ärimees avab Eesti firma kaudu koduriigis 20 kiirtoidukohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Friikartulid.
Friikartulid. Foto: SCANPIX

Valgevene ettevõtja Victor Savtchouk avab läbi enda Eestis asutatud valdusfirma Milkimpex OÜ Valgevenes 20 Texas Chicken restorani.

Teisipäeval avati esimene USA ettevõtte Church's Chicken frantsiisilepingu alusel opereeritavatest Texas Chickeni restoranidest Valgevenes, teatas firma. «Ida-Euroopa on meie laienemisplaanis võtmeküsimusega piirkond,» ütles Church's Chickeni arendusjuht Tony Moralejo, vahendab BNS. 

Valgevene frantsiivõtja on Eestis registreeritud valdusfirma Milkimpex OÜ, restorane hakkab opereerima Valgevenes registreeritud ettevõte ALS Fast Food. Aasta tagasi teatas Church's Chicken, et plaanib koostöös Milkimpexiga avada Valgevenes vähemalt 20 restorani.

Euroopas ärinime Cajun Global LLC all tegutsev Church's Chicken on USAs Texases aastal 1952 asutatud restoranikett. Ettevõtte omaniku, investeerimisfirma Friedman Fleischer & Lowe (FFL) andmetel on Church's Chicken maailma suuruselt neljas kanakiirtoidukett, mis tegutseb 29 USA osariigis ning 22 muus riigis.

Milkimpex OÜ on Eestis registreeritud valdusfirma, mille kasusaaja on Valgevene ettevõtja Victor Savtchouk. Aastal 2014 kuulusid ettevõttele Valgevene firmad OOO Logistics Haus ja OOO Akdimol, mis tegelesid üldehituse ja lihatootmisega.

Eestis on Savchoukil neli suuremat valdusfirmat, sealhulgas ka Milkimpexi omanik OÜ Novalab. Firmad tegelevad peamiselt hulgimüügi ning seadmete tarnimisega. Aastal 2012 nimetas ajaleht Äripäev enda rikaste edetabelis Savtchouki 6,3 miljoni euro suuruse varade väärtusega Eestis varakuse poolest 360. inimeseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles