Amazoni juhi varandus kasvas rekordilise 61,7 miljardi dollarini

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni tegevjuht Jeff Bezos.
Amazoni tegevjuht Jeff Bezos. Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Internetikaubamaja Amazoni asutaja ning tegevjuhi Jeff Bezose varanduse väärtus on kasvanud ettevõtte aktsiahinna tõusu toel 61,7 miljardi dollarini, kirjutab Bloomberg.

Eilse kauplemispäeva lõpuks tõusis Amazoni aktsiahind börsil 3,4 protsenti kõigi aegade rekordit märkiva 703,7 dollarini. Eelmisel nädalal 671 miljoni dollari eest ettevõtte aktsiaid müünud Bezos omab Amazonis veel umbes 58 miljardi dollari suurust osalust.

Bloombergi andmetel on 52aastase Bezose varanduse väärtuseks 61,7 miljardit dollarit. Temast rikkamad inimesed on maailmas vaid Microsofti asutaja Bill Gates, rõivatööstur Amancio Ortega ning investor Warren Buffett.

Amazoni asutaja varanduse väärtus on kasvanud aastaga 59 protsenti, mis teeb silmad ette isegi Facebooki asutaja Mark Zuckerbergile, kelle vastav näitaja on 51 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles