Nokia käive kukkus oodatust enam

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia
Nokia Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Soome telekomiseadmete tootja Nokia võrguseadmete äri käive kukkus esimeses kvartalis oodatust rohkem, ettevõte ise prognoosib  mullusest kehvemaid tulemusi ka kogu aasta lõikes, kirjutab Reuters.

Esimeses kvartalis kukkus võrguseadmete käive 8 protsenti 5,18 miljardi euroni, Reutersi analüütikud olid keskmiselt prognoosinud 5,51 miljardi euro suurust käivet.

Kõige suurema löögi andis Põhja-Ameerika turg, kus müük kukkus kokku 17 protsenti. Lähis-Idas langes käive 11 protsenti, Aasia-Okeaanias 6 protsenti ja Hiinas 5 protsenti, Lõuna-Ameerikas aga kasvas 6 protsenti.

Nokia viis tänavu lõpule ka Prantsuse-USA päritolu konkurendi Alcatel-Lucenti ostutehingu, mis läks ettevõttele maksma 15,6 miljardit eurot.

Kvartalitulemustest selgub, et just Alcateli kaabliseadmete äri aitas pehmendada Nokia traadita võrguseadmete kehvade müügitulemuste mõju ettevõtte kogukäibele.

Nokia alustas käesoleval kuul ka massiliste koondamistega, Saksamaal kaotavad töö 1400 inimest, Soomes 1300.

Ka Nokia tehnoloogiaüksus, mis tegeleb peamiselt ettevõtte käes olevate patentide litsentside müügiga, tegi üsna kehva tulemuse. Aasta-aastalt kukkus selle käive lausa 27 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles