Kevadtuul Telia juhtkonnas - teiste seas lahkub Piret Mürk-Dubout

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia Eesti juht Dan Strömberg.
Telia Eesti juht Dan Strömberg. Foto: TeliaSonera

Möödunud aasta lõpust Telia Eesti juhatuse esimehe kohale tulnud Dan Strömberg on asunud välja vahetama ettevõtte tippjuhtkonda, teiste seas lahkub kontsernist Eesti üks edukamaid naisjuhte Piret Mürk-Dubout.

Praegune tehnoloogiadirektor Tiit Tammiste lahkub Teliast nädala lõpus. Samuti on 13. mai seisuga ettevõttest ära minemas juhatuse liige ning erakliendi ja turundusüksuse direktor Piret Mürk-Dubout. Juuli keskpaigas siirdub aga uusi väljakutseid otsima praegu finantsdirektori ametis olev Valev Tõnisson.

«Tegu on osapoolte vahelise kokkuleppega ning juhtkonnas toimuvad muutused on osa ettevõtte poolt seatud strateegia elluviimisest,» kõlas Dan Strömbergi kommentaar juhtide vahetamisele.

Tammiste: lahkumine tuli ootamatult

Tiit Tammiste (foto: ria.ee)
Tiit Tammiste (foto: ria.ee) Foto: ria.ee

Kontsernis 15 aastat töötanud Tiit Tammiste ütles, et lahkumine tuli tema jaoks ootamatult. «Sellised lahkumised tulevad alati ootamatult, kuigi on loogiline, et uus juht tahab edasi liikuda oma meeskonnaga,» ütles Tammiste Postimehele.

Ettevõttes lahkub ta enda sõnul siiski kerge südamega. «Kuigi raske on nii head tiimi maha jätta - ja tehnoloogiajuhtide tiim Telias oli Dreamtiim! - siis oleme enamuse suurtest algatustest ära teinud või vähemalt alustanud. Strateegia on paigas ning kvaliteedi pärast ei pea kliendid muretsema,» ütles Tammiste.

Oma tööalaseid tulevikuplaane ta esialgu avaldada ei soovinud. «Kõigepealt naudin kevadet ja loodetavasti ka suve, purjetan, mängin tennist. Eks siis sügise poole hakkavad ka plaanid selgemaks saama,» ütles ta.

Uued inimesed peaaegu leitud

Praegu on teada, et ettevõtte tehnoloogiadirektorina asub 14. maist ametisse Kirke Saar, kes töötas eelnevalt Telias rakendusteenuste osakonna juhina ning omab pikka ja mitmekülgset töökogemust IT-valdkonnas erinevatest suurettevõtetest nagu Eesti Energia, Microsoft ja Swedbank.

Finantsdirektori rollis asub 1. juulist tööd Kadir Kale, kes on varem töötanud erinevates Telia Company gruppi kuuluvates ettevõtetes, viimati Moldova ühe suurima mobiilioperaatori Moldcelli finantsjuhina.

Otsingud erakliendi ja turundusüksuse direktori ametikohale on veel käimas, seniks võtab ameti kohusetäitjana üle Telia operaatoräri ja VUNKi juht Holger Haljand.

«Tahan tänada nii Tiitu kui Piretit nende pika ja sisuka panuse eest ettevõttesse ning eraldi esile tõsta Pireti ja tema tiimi poolt väga edukalt läbi viidud rebrändingu projekti selle aasta alguses,» lausus Telia Eesti juhatuse esimees Dan Strömberg. «Valev on meie ettevõttes teinud väga head tööd juba 20 aastat, hindan tema panust kõrgelt ning soovin talle uutes väljakutsetes edu.»

Piret Mürk-Dubout asus toonases Elionis kommunikatsioonidirektorina tööle juba 1999. aastal. Aastatel 2004–2011 oli ta EMT juhatuse liige ja turundusdirektor ning 2007–2011 Eesti Telekomi strateegiadirektor turunduse ja müügi alal. Aastatel 2011 kuni 2014 oli ta TeliaSonera Grupi äriarenduse üksuse juht. Mais 2014 naases ta Rootsist Eesti Telekomi erasegmendi ja turunduse üksust juhtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles