PwC paigutab positsioonidele droonide armee (1)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei droon jälgib meeleavaldust Pariisis.
Prantsuse politsei droon jälgib meeleavaldust Pariisis. Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS

«Droonipidajate» ridadega liitub maailma juhtivaid äriteenuste ettevõtteid PwC.

Kommertsvaatlusteks valmistatud droonide testimisega alustati mullu Poolas, sel nädalal asuvad masinad tööle kallale.

PwC rehkenduste kohaselt on nende droonide turg juba üksnes ehitus- ja infrastruktuuri vallas väärt vähemalt 45 miljardit dollarit.

«Potentsiaalsete rakenduste skaala on üüratult avar,» vahendab Financial Times PwC droonilahenduste osakonna partneri Michal Mazuri vaimustust. Oma globaalse droonipeakorteri ongi grupp pannud püsti Poolasse ning sealkaudu viiakse äri laia ilma laiali.

Miks just Poola? Sest peale Lõuna-Aafrika Vabariigi on Poola ainus maa maailmas, kus on täielikult välja töötatud reeglid, mis võimaldavad piiramatuid droonilende kommertseesmärgil ning lennumasinate läkitamist väljapoole nägemiskaugust.

125 miljardi dollari suurune turg, mida PwC oma droonidega sihib, ulatub ehitusest kindlustuseni. PwC eelduste kohaselt hakkavad droonid asendama inimesi valdkondades, kus noil tuleb turnida mööda redeleid ning rippuda köisi pidi kõrgustes, üritades hinnata ehitustööde täpsust ning kahjunõuete tõelevastavust.

Samuti võiks neid saata täitma tööülesandeid avamere naftaplatformidele ja tuuleparkidesse, aga ka gaasijuhete juurde.

Droonide kasutus on suhteliselt odav. Inimesele tuleb tuuliku takseerimiseks maksta 1500 dollarit. Droon «küsib» poole vähem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles