Amazoni juht teenis aktsiamüügiga 671 miljonit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos
Jeff Bezos Foto: SCANPIX

Internetikaubamaja Amazon tegevjuht ja asutaja Jeff Bezos müüs eelmisel nädalal 671 miljoni dollari eest ettevõtte aktsiaid, kirjutab Bloomberg.

USA väärtpaberite ja börsitehingute komisjoni andmetel tegi ettevõtja möödunud nädalal rahaks miljon aktsiat. Sama suure arvu aktsiaid müüs Bezos maha ka eelmise aasta augustis, kuid toona teenis ta müügiga aktsia madalama hinna tõttu 135 miljonit dollarit vähem.

Bezose omanduses on veel 82 miljonit aktsiat ehk 17 protsenti Amazonist, mis teeb tema varanduse väärtuseks Bloombergi andmetel 54 miljardit dollarit.

Temast rikkamad inimesed on maailmas vaid Microsofti asutaja Bill Gates, rõivatööstur Amancio Ortega ning investor Warren Buffett.

Bezos asutas internetikaubamaja Amazon 1994. aastal ning algselt tegeles see vaid raamatute müügiga. Tänaseks on selle turuväärtus kasvanud 325 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles