Video: Anonymouse sihtmärgiks on eilsest ka Eesti Pank (1)

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonymouse uus pöördumine
Anonymouse uus pöördumine Foto: Anonymous/YouTube

Rahvusvaheline häkkerite rühmitus Anonymous laiendas eile avaldatud uues pöördumises märgatavalt oma küberrünnakute sihtmärgiks olevate keskpankade nimekirja ning nüüd on nende seas ka Eesti Pank.

Anonymouse keskpankade vastane operatsioon kannab nime Ikarus ning organisatsioon heidab rahvusvahelisele finantssüsteemile ette korruptsiooni, saamahimu ja võimu põlistamist.

Kurja juureks olevat häkkerite hinnangul IMF, Föderaalreserv, Maailmapank ja New Yorgi börs ja kõigi sisuliselt kõigi riikide keskpangad.

Nii ongi Anonymouse seekordse rünnaku sihtmärkide nimekirjas ka Eesti Pank. Kuna rünnakuks kasutatakse tõenäoliselt lihtsakoelist veebilehtede päringutega «pommitamist», siis midagi tõsist see kujutada ei tohiks. Nii avaneb Eesti Panga veebileht ka hetkel ludinal.

«Oleme kursis sihtmärkide nimekirjaga. Arvestame selle riskiga oma IT-turvalisuse tagamisel,» kommenteeris häkkerite avaldust Eesti Panga esindaja Viljar Rääsk.

Juba eelmisel nädalal langes rünnaku ohvriks Kreeka keskpank.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles