Donald Trump saab ulatuslikult tasuta reklaami (1)

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika peab end uuesti kehtestama – selline on Donald Trumpi välispoliitiline sõnum.
Ameerika peab end uuesti kehtestama – selline on Donald Trumpi välispoliitiline sõnum. Foto: AP/Scanpix

Meedia tähelepanu keskmes olev miljardär Donald Trump on saanud 3 miljardi dollari väärtuses tasuta reklaami, vahendab Marketwatch. 

Ameerika Ühendriikide vabariikliku erakonna presidendikandidaat Donald Trump edestab oma rivaale tasuta reklaamide osas märkimisväärselt. Ted Cruz, kes möödunud teisipäeval edasisest konkursist välja langes, sai tasuta reklaamiaega ainult 771 miljoni dollari ulatuses. Kriitikud on kommenteerinud ebaõiglast meediakajastust, mis juhib liigselt tähelepanu Donald Trumpile ning ka Ted Cruz on avalikult tauninud meedia iha tema rivaali vastu.

Teisele kohale jääb Hillary Clinton, kes teenis 1,1 miljardit dollarit tasuta reklaamiaega. 

Miljardär Donald Trump on seega kulutanud ka kõige vähem raha häälte peale (per vote) kui ükski teine kandidaat, ehk ainult 4, 62 dollarit hääle peale. 

Varasemas intervjuus New York Timesile kinnitas Trump, et kuna figureerib nii palju ekraanidel, siis ei näe miljardär mõtet kulutada lisaraha makstud reklaami peale. 

Associated Press teatas möödunud reedel, et Clintoni toetajast poliitilise aktsiooni komitee Priorities USA on reserveerinud omale 91 miljoni dollari ulatuses telereklaami aega, mis on suunatud Trumpi vastu. Reklaamiaega on ostetud juuni algusest kuni valimistepäevani. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles