Head juhti iseloomustab sõnade ja tegude kooskõla

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink
Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink Foto: Erik Prozes

Eesti parima juhi konkurss juhib tähelepanu edumeelsetele ja eeskuju väärivatele inimestele.

Nortali juhatuse liige ja tegevjuht Andre Krull leiab, et parima juhi konkurss tunnustab nii tublisid organisatsioone kui juhte, kes on oma meeskonnad hästi toimima saanud ja suudavad seatud eesmärgid ellu viia.

«Kahtlemata innustab edukate juhtide eeskujuks seadmine teisi rohkem pingutama, et ka enda organisatsioone juhtides väljapaistvaid tulemusi saavutada,» sõnab Nortali juhatuse liige ja tegevjuht.

Krull leiab, et kolm tänavust finalisti on igati väärikas valik, kuna on silma paistnud aktiivsusega ka väljaspool enda organisatsiooni, mõeldes ja panustades Eesti tulevikku laiemalt, kui seda nõuavad otseselt organisatsiooni tööülesanded.

«See on väga õige tee, et hinnatakse lisaks juhtimisoskustele ja tulemuste saavutamisele ka ühiskondlikku panust ning Eestit edasiviivate mõtetega väljatulekut. Hea meelega näeks järgmistel kordadel valiku seas enam juhte tootmisettevõtetest ja organisatsioonidest, mis õnnestumiseks peavad äri kasvatama rahvusvaheliselt,» pakub Krull. 

Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink leiab, et parima juhi konkursid on hea võimalus juhtida tähelepanu mõnele konkreetsele valdkonnale ning väärtustada edumeelseid ja eeskuju väärivaid inimesi.

«Tavaliselt juhti keegi ei kiida ning taoline ettevõtmine aitab seda lünka mingil määral täita,» räägib Nordeconi juht. Vink tõdeb, et tema paneb juhi puhul tähele seda, kas sõnad ja teod lähevad kokku ja kas inimene on piisavalt küps ja enesekindel, et säilitada ka surve all oma põhimõtted. 

Eesti parim tippjuht selgub Pärnu juhtimiskonverentsil «Juht kui õpetaja» 19. mail. Lõppvalik kujuneb kolme juhi seast, kelleks on Robert Kitt, Marek Helm ja Erkki Raasuke

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles