Jaapanis on rohkem elektriautode laadimispunkte kui bensiinitanklaid

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Nissan Leaf
Uus Nissan Leaf Foto: whatcar.ee

Jaapani autotootja Nissan andmetel on riigis kokku umbes 40 000 riigi- ja erakätes olevat elektriautode laadimispunkti, samas kui bensiinijaamade arv küündib vaid 34 000ni, kirjutab Japan Times.

See number aga viitab faktile, et vaid mõne loetud aastaga on elektriautosid toetav infrastruktuur kasvanud Jaapanis vähemalt ühe näitaja poolest suuremaks kui kütusetööstuse aastakümneid loodud tugitaristu.

Loomulikult tuleb aga meeles pidada, et bensiinijaamades on tavaliselt üle ühe kütusepumba ning nad suudavad teenindada päevas kokku rohkem sõidukeid kui elektriautode laadimisjaamad. Samuti asub osa neist 40 000 laadimispunktist eraisikute garaažides, kuhu teised elektriautoomanikud ligi ei pääse.

Võrdluseks - USAs on kokku vaid umbes 9000 avalikku elektriautode laadimispunkti. See number on aga ilmselt juba lähiaastatel mitmekordistumas. Ainuüksi üks kohalikest turuosalistest, gaasi- ja elektriettevõte PG&E Corp plaanib viie aastaga juurde ehitada 25 000 laadimisjaama.

Eestis asub 167 ELMO elektriautode kiirlaadijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles