Investorite tüli viis Eesti idufirma pankrotti

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yoga keskendus targa kodu süsteemide arendamisele ja tootmisele.
Yoga keskendus targa kodu süsteemide arendamisele ja tootmisele. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tartu ärimeeste Urmas Pasti ja Juhan Kolgi osalusega targa maja süsteemi pakkuv AS Yoga on ettevõtte juhi sõnul pankrotis investorite vahel tõusnud tüli tõttu.

«Minu kümne aasta töö läks sinna,» nentis Yoga juht ja asutaja Priit Vimberg, kelle sõnul ei ole selline kraaklus mitte ühegi areneva ettevõtte jaoks hea ja selliste investoritega ta rohkem koostööd teha ei taha, vahendab Äripäev.

Tänavu ootasid ettevõtet ees viis paljulubavat projekti maailma suurfirmadega, kuid need kõik vajanuks rahastust, mis jäi Vimbergi sõnul suurusjärgus kuus miljonit eurot oktoobris Eesti investorite venitamise tõttu tulemata.

Kuigi üks investoritest, Juhan Kolk ütles, et pankroti põhjuseks on äriplaani mitterealiseerumine ning teine investor Urmas Past ei soovinud sellel teemal vesteleda, kinnitas Vimberg aga, et suurest investeeringust ilma jäämise ja firma pankroti taga on Kolgi-Pasti tandemi venitamine ja kraaklus Rootsi investoritega.

Kahe nädala eest kuulutas kohus välja Yoga pankroti, eile toimus juba esimene kaht miljonit eurot ootavate võlausaldajate koosolek ning kõik 16 töötajat on koondatud.  

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles