Soome pakub võimalust sisserändajate pealt dividende teenida (1)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lesbose saar on üksi peamisi väravaid, mille kaudu saabuvad Süüria põgenikud Euroopasse. Tänavu on juba 400 000 põgenikku Türgi kaudu sellele saarele jõudnud.Foto on tehtud reedel.
Lesbose saar on üksi peamisi väravaid, mille kaudu saabuvad Süüria põgenikud Euroopasse. Tänavu on juba 400 000 põgenikku Türgi kaudu sellele saarele jõudnud.Foto on tehtud reedel. Foto: SCANPIX

Soome valitsus pakub eraettevõtetele võimalust investeerida immigrantide väljaõppesse ning integratsiooni, teenides dividende tuleviku maksutulult, vahendab Yle väljaannet Turun Sanomat.

Valitsus näeb seda projektina, millest võidavad kõik osapooled – riik säästab raha ning investorid teenivad kasumit.

Kolm aastat kestva programmi käigus rahastatakse immigrantide väljaõpet erarahast. Esmane eesmärk on leida immigrantidele 2500 töökohta näiteks ehituses ning hooldus- ja toitlustussektoris. Kui projekt osutub edukaks, kiirendab see immigrantide jõudmist tööturule ning säästab Soome valitsusele raha, mida ta muidu kulutaks hüvitistele. Samal ajal saaks riik ka maksutulu.

Säästetud ja teenitud raha makstakse investoritele välja dividendidena, kuigi riik ei plaani välja maksta kogu säästetud ja lisandunud raha.

Riigi suurim ametiühing on skeemi suhtes ettevaatlik, aga ei ole sellest ka esimese hooga keeldunud.   

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles