Eesti Energia tahab Lätile appi minna

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrikatkestuste likvideerimine Lätis.
Elektrikatkestuste likvideerimine Lätis. Foto: SCANPIX

Eesti Energia tahab aidata Lätit, mis kaalub rohkest lumest tingitud elektrikatkestuste tõttu erakorralise olukorra väljakuulutamist.


Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann ütles, et Läti kolleegid on ettevõttelt abi palunud. «Me väga soovime neid aidata, teades et meie kolleegid Lätis on sattunud tõesti raskesse olukorda rikete likvideerimisel,» lausus Bachmann.

«Aga loomulikult peame arvestama sellega, et Eesti [elektri] varustuskindluse tagamine on meie jaoks prioriteet,» lisas ta. «Kui aitame Läti kolleege, siis Eesti Energia võimekus likvideerida rikkeid Eestis ei tohi mitte mingil määral kannatada.»

Pressiesindaja sõnul otsustab Eesti Energia homme, kas ja mil määral on võimalik Läti kolleege elektrikatkestuste kõrvaldamisel aidata.

Eestis on praegu erakorralisi elektrikatkestusi ligi 500, mis on talve kohta täiesti tavapärane arv, märkis Bachmann. «Meie rikkekaardil on praegu näha, nagu oleks Tallinnas üks suurem elektrikatkestus - 1200 klienti elektrita,» lisas ta. «Aga see on tegelikult plaaniline katkestus, mis eksikombel sattus rikkeliste katkestuste alla.»

«Ilmaprognoosi vaadates võib eeldada rikkeliste katkestuste arvu kasvu,» tõdes Bachmann samas.

Praegu on pikimad elektrikatkestused tema sõnul Eestis mõnetunnised; erinevalt Lätist pole siin selliseid majapidamisi, mis elektrita juba eelmise aasta lõpust saati. «Lätis on olukord hoopis teistsugune,» märkis Bachmann. «Seal oli massiline jäävihm, nagu ma olen aru saanud ja seal on tõesti olukord väga keeruline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles