E-Piim loodab Valgevenes toodetud juustu tänavu idaturul müüma hakata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas tähendas, et nagu meie riiki turundades on võetud suund esitleda end põhjamaana, tuleb ka piimanduses Balti sõpradele selg keerata.
E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas tähendas, et nagu meie riiki turundades on võetud suund esitleda end põhjamaana, tuleb ka piimanduses Balti sõpradele selg keerata. Foto: Elmo Riig

Piimandusühistu E-Piim teeb koostööd Valgevene piimatootjatega, et hakata seal tootma suuremas mahus juustusorti Südamejuust, mida seejärel Venemaal ja teistes idariikides müüma hakata.

«Kuna majandussanktsioonide tõttu ei saa me oma tooteid otse idaturule müüa, otsustasime alustada koostööd Valgevenega, et hakata seal partnerite kaudu funktsionaalseid piimatooteid tootma. Sealt saame edasi liikuda Venemaa turule,»" ütles E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas BNSile, lisades, et Valgevene on väga aktiivne ja motiveeritud partner, kellega siiani on koostöö hästi sujunud.

Murakase sõnul on esimene katsepartii Südamejuustu Valgevenes valminud, kuid suurem töö juustu tehnoloogia alal on veel teha. Seetõttu palubki Murakas abi maaeluminister Urmas Kruuselt, kes aitaks korraldada Valgevene partnerite tehnoloogilise personali koolituse ja kogemuste vahetamise Eestis.

Murakas tõi välja, et E-Piim on loonud Venemaale tütarfirma, mis hakkaks projekti õnnestumise korral Valgevenest Südamejuustu tarnima, et seda siis Venemaa kaubanduskeskustele müüa. «Loodame siiski sel aastal regulaarselt tootmise käima saada,» lisas Murakas.

Murakase sõnul peegeldab Valgevene ja Venemaa turule sisenemine Eesti piimatootjate pürgimust otsida keerulises majandussituatsioonis alternatiivseid eksporditurge, et ellu jääda. «Piimandussektor on praegu Eestis väga keerukas olukorras ja üks meie Valgevene projekti eesmärk ongi eksporditulu siia tuua, et kasvõi kohalikele piimatootjatele raha maksta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles