Virumaa ettevõte investeeris Baltimaade võimsaimasse traktorisse (1)

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voore Farmi arendusjuht Henrik Klammer (vasakul) ja masinaoperaator Silver Kaev on uue traktoriga väga rahul.
Voore Farmi arendusjuht Henrik Klammer (vasakul) ja masinaoperaator Silver Kaev on uue traktoriga väga rahul. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Sel kevadel vurab mööda Eestimaa põlde nelja roomikuga traktor, millist siinmail varem pole nähtud. Vinge 620-hobujõulise masina soetas endale Lääne-Virumaa põllumajandusettevõte Voore Farm.

Et igal aastal on Voore Farmi arendusjuhi Henrik Klammeri sõnul ilm pahatihti põllutöid seganud, vajati uut masinat, mis jõuaks väiksema ajaga rohkem teha. Nii soetati selleks kevadeks nelja roomikuga tippmasin Case Quadtrac 620.

Nagu nimigi ütleb, on 12,9-liitrise mootoriga traktoril metsikult rammu – 620 hobujõudu, mis teeb sellest Baltimaade võimsaima põllumajandustraktori. Uhke masina müüs Voore Farmile Leedu pärituolu ettevõte Dotnuvos Projektai. Ettevõtte müügimehe Aivo Põllu sõnul pole nad teist niisugust kõige kõigemat traktorit müünud ja ainus säärane teeb tööd Lääne-Virumaa põldudel. Ta lisas, et traktori hind jääb sõltuvalt lisavarustusest 350 000 – 400 000 euro piiresse. Uhke Quadtraciga saab eeskätt põldu harida ja külvata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles