Elektroonikaseadmete tootja Enics kavandab tehase laiendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonikaseadmete testimine Enicsis.
Elektroonikaseadmete testimine Enicsis. Foto: Margus Ansu

Elvas elektroonikaseadmeid tootev Enics Eesti AS teeb ettevalmistusi tehase laiendamiseks, et liikuda tooteportfelliga järjest keerukamate elektroonikaseadmete tootmise poole.

Ettevõtte teatel on elektroonikaseadmete tootmises suur arengu- ja kasvupotentsiaal, mistõttu planeeritakse tootmishoone laiendamist. Selleks ostis firma 234 000 euro eest maatüki, selgub Enics Eesti majandusaasta aruandest.

Siiski ei soovinud ettevõtte juhatuse esimees Jaanus Aal investeeringu mahtu ja täpsemaid asjaolusid kommenteerida.

Enics Eesti ASi Elva tehases töötab 657 töötajat, kelle palgakulu moodustas ligi 7,3 miljonit eurot. Ettevõtte käive kasvas möödunud aastal 5,3 protsenti 92,1 miljoni euroni ja firma teenis 4,76 miljonit eurot kasumit.

Enics investeeris 2015. aastal investeeriti kokku 1,3 miljonit eurot. Põhiliseks investeeringuobjektiks olid masinad ja seadmed.

Enics Eesti AS asutati 2004. aastal, selle tegevusala on elektroonikaseadmete tootmine tööstus- ja meditsiinisektoris tegutsevatele firmadele. Firma omanik on Enics AG, kellele kuuluvad tehased Eestis, Hiinas, Rootsis, Slovakkias, Šveitsis ja Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles