Illegaalset äri uurinud telekokk pääses napilt relvastatud jõugu rünnakust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay Foto: SCANPIX

Kokandusmaailma pahaks poisiks ristitud briti telekokk Gordon Ramsay (44) uuris koos võttegrupiga illegaalset haiuimeäri Costa Ricas, kui ühel hetkel läks olukord eluohtlikuks.

Ramsay oli salvestamas materjali Channel 4s jooksva saate «Big Fish Fight» tarvis selles Kariibi mere saareriigis, kus illegaalse haiuimeäri käive ulatub miljarditesse dollaritesse, kirjutab Telegraph. Haiuimi peetakse eriti Aasia riikides delikatessiks.

Ramsay püüdis jõuda lähedale saareriigi haiuimekaubitsejatele. Nii nägigi võttegrupp, kuidas politsei otsis läbi ühe haisid püüdnud taivanlastest koosneva jõugu paadi, kust leiti kokaiini.

Ramsay sõnul on uimepüüdjate jõukude elupaigad nagu kindlused, mida ümbritseb okastraat ja kus on tornid ümbruse jälgimiseks ja vajadusel tule avamiseks.

Ühe sellise maja juures õnnestus Ramsayl tabada hetk, kui maja ümber liikunud jõuguliikmed ei pannud teda tähele ja joosta üles maja katuseterassile viivast trepist. Seal nägi ta tohutut laadungit maja katusele kuivama pandud haiuimi.

«Seal oli tuhandeid uimi, nii kaugele kui silm ulatus,» ütles Ramsay.

Siis aga märkas telekokka üks valvetornis olnud valvur. Millegipärast otsustas valvur visata telekokka ämbritäie bensiiniga. Valvuri rinnal oli automaatrelv.

Kohe sööstsid maja ümbrusesse tumendatud akendega džiibid sooviga võttegrupi auto liikumistee blokeerida. Suurivaevu õnnestus oma auto juurde jooksnud Ramsayl koos oma võttegrupiga maja juurest kummide vilinal lahkuda.

Vaid ehmatusega kriitilisest olukorrast pääsenud Ramsay on Eestis tuntust kogunud seoses looga kolm aastat tagasi, kui ta nimetas oma Soome visiidil sealset rahvuslikku kööki kohutavaks ja sealseid roogi vastikuks (vaata videot märkega «ära võta seda liiga tõsiselt» allpool).

Äsja nimetas üks briti arstide selts Ramsay mulluse raamatu «Gordon Ramsay maailma köök» 2010. aasta halvimaks kokaraamatuks, kuna see sisaldab ülisuure kalorisisaldusega retsepte.

Selts on Daily Maili teatel nördinud, et kuigi Ramsay on käinud kogu maailmas, toob ta reisidelt kaasa kõige hirmsamaid retsepte kolestorooli ja rasva mõttes, mille põhjal tehtud road on ülikõrge kolestorooli- ja rasvasisalduse tõttu tõeliseks ohuks inimese tervisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles