Prognoos: globaalset reklaamituru kasvu veab internetireklaam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reklaamikulutuste kasvu veab online-meedia
Reklaamikulutuste kasvu veab online-meedia Foto: timesonline.co.uk

Rahvusvaheline reklaamiagentuur ZenithOptimedia ütleb oma prognoosis, et tänavu suurenevad reklaamikulutused enim online-reklaamis.

Pärast üllatavalt tugevat 2010. aastat, kus ülemaailmsed reklaamikulutused kasvasid 4,9 protsenti, prognoosime me kolmel järgneval aastal reklaamikulutuste aastast kasvu vahemikus 4,6 – 5,2 protsenti, kirjutas agentuur oma koduleheküljel eelmise aasta lõpus. 2008. aasta taseme peaks reklaamiturg saavutama 2012. aastal.

Online-reklaam kasvab tänavu selle prognoosi järgi 16 protsenti, mis on meediumite lõikes suurim tõusja, vahendab prognoosi Economisti veebikülg. See võrdlus ja järgmised on toodud 2007. aasta ja 2011. aasta vahel.

Samuti tõusevad tänavu reklaamikulutused televisoonis, kannustatuna suuresti uutest esilekerkivatest turgudest, kus televisoon on domineeriv meedium ja reklaamikanal. Välireklaamis peaks tänavuse aasta kulutused jääma 2007. aastaga võrreldes võrdseks.

Aastane kulutus printreklaamile langeb aga ühe protsendi võrra. Vähem ostetakse reklaami ka ajakirjadesse, ajalehtedesse ja raadiosse .

Maailm Ajalehtede Assotsiatsioon (World Association of Newspapers) leiab, et trükiväljaannete veebiväljaannetel on tänasel turul lootust kompenseerida trükiväljaannete enda reklaamitulude langust, kuid online-meedia tulud ei suuda täita nähtavas tulevikus seda auku, mis on viimastel aastatel tekkinud trükiväljaannete reklaamitulude vähenemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles