Täna algab LHV aktsiate avalik pakkumine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV panga asutaja Andres Viisemanni näo peegeldus läikivalt pangalogolt.
LHV panga asutaja Andres Viisemanni näo peegeldus läikivalt pangalogolt. Foto: Liis Treimann

Alates esmaspäevast on võimalik märkida AS-i LHV Group aktsiaid avalikul esmapakkumisel; oodatava emissiooni kogumaht on kuni 13,9 miljonit eurot ja märkimisperiood lõppeb 16. mail.

Pakkumise käigus pakutakse Eestis jae- ja institutsionaalsetele investoritele kokku kuni 2 miljonit aktsiat. Aktsiaid pakutakse hinnaga 6,95 eurot ühe aktsia kohta, millest 1 euro moodustab ühe aktsia nominaalväärtus ja 5,95 eurot ülekurss, vahendab BNS.

Juhul, kui pakkumine osututb edukaks, otsustab grupp pakutavate aktsiate jaotamise hiljemalt 18. maiks. Jaotamisel koheldakse samadel tingimustel kõiki investoreid võrdselt, ent grupp võib seada iga investori kohta minimaalse ja maksimaalse aktsiate arvu. Investoritele jaotatud aktsiad kannab grupp nende väärtpaberikontodele makse vastu 20. mail.

LHV jätnud endale õiguse tühistada pakkumine ulatuses, milles seda pakkumise käigus ei märgita. «Grupp on välja töötanud alternatiivse kasvustrateegia ja piiratud kapitali plaani, mida kasutatakse siis, kui Pakkumisest saadav tulu on [kõikide pakutavate aktsiate märkimisel saadust] oluliselt erinev,» seisab prospektis.

Märkimise tulemusena kasvaks LHV aktsiate arv 23,36 miljonilt 25,36 miljonini, mis tähendab nominaalse aktsiakapitali kasvu ja seeläbi seniste osaluste lahjenemist 8,6 protsenti.

LHV Group teenis 2016. aasta esimeses kvartalis 3,5 miljonit eurot puhaskasumit: pank teenis sellest 2,9 miljonit, varahaldus 0,6 miljonit ja Leedu äriüksus 0,3 miljonit eurot; LHV Groupi esimese kvartali omakapitali tootlus oli 16,8 protsenti.

Aasta esimese kolme kuuga on LHV laenude maht kasvanud 5 protsenti ehk 22 miljoni euro võrra 432 miljoni euroni, hoiused 4 protsenti ehk 28 miljoni euro võrra 645 miljoni euroni ja juhitud fondide maht 5 protsendi ehk 27 miljoni euro võrra 597 miljoni euroni. Panga klientide arv jõudis esimese kvartali lõpuks ligi 89 000 kliendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles